Viewing entries in
læring

Enkelt og greit om workshop

Comment

Enkelt og greit om workshop

Workshops har blitt en uvurderlig del av moderne arbeidsliv. Enten det er å brainstorme nye ideer, løse komplekse problemer eller knytte et team sammen, workshops er en effektiv måte å samle mennesker og sette i gang kreative prosesser.

Det enkle svaret på hvorfor man gjennomfører en workshop er fordi man bør kjenne godt til bedriften og problemene man skal løse og da er dette en fin måte å hente informasjon på.

Hvorfor har man workshop?

Workshops tilbyr en unik mulighet til å samle ulike perspektiver og ekspertise for å løse utfordringer eller oppnå mål. De fremmer samarbeid, kreativitet og innovasjon, og gir deltakerne en følelse av eierskap til prosessen og resultatene. Det er lurt å ha en plan for hva som skal til slutt leveres, om det er en rapport eller et annet produkt, som en nettside. Har en workshop uten et godt mål er det lett å ikke se vitsen.

Hvordan har man workshop?

En vellykket workshop krever grundig planlegging og struktur. Det er en del arbeid før den settes i gang. Om du skal holde dette selv så start med å spørre ChatGPT, tema og ideer som er veldig amerikanske kan Chat lett gi deg gode svar på hvor man kan starte. Men det er jo best å ha en med erfaring å holde workshop.

Hvordan fasilitere en workshop?

En god workshop-fasilitator spiller en avgjørende rolle i å sikre at alle deltakerne blir hørt, at diskusjonen forblir fokusert, og at målene oppnås.

Typiske øvelser i en workshop?

Workshops kan inneholde en rekke øvelser, inkludert brainstorming, gruppediskusjoner, rolle lek, og problemløsningsaktiviteter. Jeg bruker ofte en rekke ord som deltagerne skal finne ut passe med seg eller ikke. Ordene er ladet og er i kontrast med hverandre for forstå og plassere bedriften, eller prosjektet, i riktig kategori. Målet mitt er ofte et visuelt produkt og gjennom ordets makt kan jeg ledes i riktig retning.

Må man ha workshop for å starte et prosjekt?

Nei, egentlig ikke, men det kommer an på hva som ønskes, og hvor komplekst prosjektet er. Så ja, om det er et større prosjekt. Ca 200 000,- og oppover er fint å vite hva man holder på med.

Hvordan oppsummere en workshop?

Etter avslutningen av en workshop er det viktig å oppsummere hovedpunktene, identifisere handlingstrinn og eventuelle oppfølginger som må tas. Dette kan gjøres gjennom en felles oppsummeringssesjon eller oppsummeringsdokument/rapport til deltakerne, evt. at det blir et produkt som nevn over.

Hva kan man kalle workshop på norsk?

På norsk kan en workshop også refereres til som et arbeidsseminar, arbeidmøte, arbeidsgruppe, gruppearbeid, men å bare bruke “workshop” har liksom blitt normalen.

Hvorfor bruker man så mye post-it lapper i en workshop?

Post-it lapper er et populært verktøy i workshops fordi de er enkle å bruke, flytte rundt, og organisere. De lar deltakerne skrive ned ideer, kommentarer eller spørsmål, henge på knagger, og deretter dele dem med resten av gruppen på en visuell og strukturert måte.

Post-it lapper ble til ved en tilfeldighet da en 3M-kjemiker, Spencer Silver, utviklet et svakt klebrig lim som senere ble brukt av en annen ansatt, Arthur Fry, for å lage et midlertidige bokmerker i en sangbok.

Comment

Pick saturated WCAG colors with ease

Comment

Pick saturated WCAG colors with ease

better color choice

WCAG color palette to pick color with good color ratio.

 

English

Universal Design

In web design, ensuring accessibility is crucial, especially when it comes to color choices. I've developed a simple tool featuring two gradient palettes to simplify color selection while adhering to Web Content Accessibility Guidelines (WCAG).

For starters, consider your background color or text color—whether it's white or black. Then, use the palette to pick saturated accent colors to meet WCAG standards.

There are a lot more tones out there, these are the most saturated rich colors.

For colors on white, elements like large headings or logos, opt for colors with a contrast ratio of at least 3:1, these are found above the first line in the palette. For smaller text and finer details, select colors below the next line, ensuring a contrast ratio of 4.5:1.

To future-proof your design and ensure accessibility, aim for colors below the third line in the palette, offering a contrast ratio of 7:1.

For colors on black, we. often go for colors closer to 7:1. On dark backgrounds colors with contrast ratio of 3:1 can be a bit to dark, but there’s the limit.

Download the Palette and find accent color to use for screen. If you need to keep contrast between two different colors, use a tool like colorcontrast.cc for precise control over the ratio.

Design with accessibility in mind. Good luck!

 

Norsk

Universell utforming

Innen webdesign er det avgjørende å sikre tilgjengelighet, spesielt når det gjelder fargevalg. Jeg har utviklet et enkelt verktøy, to gradientpaletter for å forenkle fargevalget samtidig som man følger retningslinjene for tilgjengelighet på nett (WCAG).

For å komme i gang, ta hensyn til bakgrunnsfargen eller tekstfargen din - enten den er hvit eller svart. Deretter bruker du paletten til å velge mettede aksentfarger som oppfyller WCAG-standarden.

Det finnes mange flere fargetoner der ute, men dette er de mest mettede tonene.

Farger på hvit med innholdselementer som store overskrifter eller logoer, velger en farger med et kontrastforhold på minst 3:1, disse finner du over den første linjen i paletten. For mindre tekst og tynne detaljer, velg farger under den neste linjen for å sikre et kontrastforhold på 4.5:1.

For å fremtidssikre designet ditt bør du velge farger under den tredje linjen i paletten, som gir et kontrastforhold på 7:1.

Farger på svart bakgrunn begynner man nok med en større kontrast i utgangspunktet nærmere 7:1. Kontrast på svart er 3:1 nok i mørkeste laget, men opp til deg, der går i hvert fall grensen.

Last ned paletten og finn aksentfarger til å bruke på skjerm. Hvis du trenger kontrasten mellom to forskjellige farger og som ikke svart eller hvit, bruk et verktøy som colorcontrast.cc for mer nøyaktig kontroll over kontrastforholdet.

Design med tilgjengelighet i tankene. Lykke til!

 

Comment

Know, like and trust, how to get more clients

Comment

Know, like and trust, how to get more clients

Read this text by the Futur:

https://www.thefutur.com/10-things-you-should-do-now-to-get-more-clients/

If I look back at my clients. Most of them I would be able to track back to single events or persons. I can draw a node tree, that would be intricate, but with more or less no broken link.

It's all about contacts and who you know. But these contacts need to like you, and you need to be trusted to get the work.

In the 10 things sum up, there's a lot of great tips. Not just for designers, but for anyone that want an interesting work life.

So keep on gaining knowledge from different sources, and remember there's no quick fix.

And If there's anything on the list I can help with don't hesitate to contact me! :)

Photo by Andy Beales on Unsplash

Comment

Repetition

Comment

Repetition

 

I came across this video on repetition and why we should do it to learn. In school we are often presented with an idea/concept ones. Maybe repeated ones more if we're tested on the subject and no more. That knowledge doesn't stick. So my tip is find resources presented from different angles and repeat. And see this video :)

Cover Photo by WonHo Sung on Unsplash

 

Comment