Workshops har blitt en uvurderlig del av moderne arbeidsliv. Enten det er å brainstorme nye ideer, løse komplekse problemer eller knytte et team sammen, workshops er en effektiv måte å samle mennesker og sette i gang kreative prosesser.

Det enkle svaret på hvorfor man gjennomfører en workshop er fordi man bør kjenne godt til bedriften og problemene man skal løse og da er dette en fin måte å hente informasjon på.

Hvorfor har man workshop?

Workshops tilbyr en unik mulighet til å samle ulike perspektiver og ekspertise for å løse utfordringer eller oppnå mål. De fremmer samarbeid, kreativitet og innovasjon, og gir deltakerne en følelse av eierskap til prosessen og resultatene. Det er lurt å ha en plan for hva som skal til slutt leveres, om det er en rapport eller et annet produkt, som en nettside. Har en workshop uten et godt mål er det lett å ikke se vitsen.

Hvordan har man workshop?

En vellykket workshop krever grundig planlegging og struktur. Det er en del arbeid før den settes i gang. Om du skal holde dette selv så start med å spørre ChatGPT, tema og ideer som er veldig amerikanske kan Chat lett gi deg gode svar på hvor man kan starte. Men det er jo best å ha en med erfaring å holde workshop.

Hvordan fasilitere en workshop?

En god workshop-fasilitator spiller en avgjørende rolle i å sikre at alle deltakerne blir hørt, at diskusjonen forblir fokusert, og at målene oppnås.

Typiske øvelser i en workshop?

Workshops kan inneholde en rekke øvelser, inkludert brainstorming, gruppediskusjoner, rolle lek, og problemløsningsaktiviteter. Jeg bruker ofte en rekke ord som deltagerne skal finne ut passe med seg eller ikke. Ordene er ladet og er i kontrast med hverandre for forstå og plassere bedriften, eller prosjektet, i riktig kategori. Målet mitt er ofte et visuelt produkt og gjennom ordets makt kan jeg ledes i riktig retning.

Må man ha workshop for å starte et prosjekt?

Nei, egentlig ikke, men det kommer an på hva som ønskes, og hvor komplekst prosjektet er. Så ja, om det er et større prosjekt. Ca 200 000,- og oppover er fint å vite hva man holder på med.

Hvordan oppsummere en workshop?

Etter avslutningen av en workshop er det viktig å oppsummere hovedpunktene, identifisere handlingstrinn og eventuelle oppfølginger som må tas. Dette kan gjøres gjennom en felles oppsummeringssesjon eller oppsummeringsdokument/rapport til deltakerne, evt. at det blir et produkt som nevn over.

Hva kan man kalle workshop på norsk?

På norsk kan en workshop også refereres til som et arbeidsseminar, arbeidmøte, arbeidsgruppe, gruppearbeid, men å bare bruke “workshop” har liksom blitt normalen.

Hvorfor bruker man så mye post-it lapper i en workshop?

Post-it lapper er et populært verktøy i workshops fordi de er enkle å bruke, flytte rundt, og organisere. De lar deltakerne skrive ned ideer, kommentarer eller spørsmål, henge på knagger, og deretter dele dem med resten av gruppen på en visuell og strukturert måte.

Post-it lapper ble til ved en tilfeldighet da en 3M-kjemiker, Spencer Silver, utviklet et svakt klebrig lim som senere ble brukt av en annen ansatt, Arthur Fry, for å lage et midlertidige bokmerker i en sangbok.

Comment